Откриха спортната зала „Арена Ботевград"

Откриха спортната зала „Арена Ботевград" | StandartNews.com

Ботевград. Новата спортна зала „Арена Ботевград"  официално бе открита днес от министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Този проект е пример за взаимодействието между правителството и местните власти, подчерта Терзиева пред стотици жители на града.

„Изграждането на обекта е финансирано с над 5 милиона лева собствени средства на община Ботевград, а правителството осигури 1,8 милиона лева от Публичната инвестиционна програма за завършване на залата", посочи министърът.

„Арена Ботевград" е първият завършен проект със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството, каза още Терзиева и напомни, че заделените по програмата 500 млн.лв. ще допринесат за развитието на регионите. Тя пожела многофунционалното съоръжение да бъде арена на много силни спортни и културни събития, което ще стимулира развитието на региона.

Министър Терзиева поздрави строителите, проектантите и кмета на община Ботевград за уникалното съоръжение. „Арена Ботевград" разполага с 4500 седящи места и предоставя терен за републикански и международни спортни събития в 9 различни дисциплини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай