Отиваме ли на избори? Горещо от Христо Иванов

Кое може да бъде гарант за втория мандат

Отиваме ли на избори? Горещо от Христо Иванов | StandartNews.com

Знаковото лице на ДБ Христо Иванов коментира поредната тежка политическа ситуация у нас.

Шансът за редовно правителство и мнозинство за реформи е във втория мандат, ние сме политическия гарант за тях, затова ние трябва да посочим името на премиера, това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов. В “Панорама” по БНТ той заяви, че има недоверие към съюз на първите и вторите на последните избори и то има основание. “Когато обсебиш обществения интерес, това е корупция”, допълни Иванов.

“Всичко, което беше тайно 30 години, става явно”, така коментира той скандалите на върха на прокуратурата. Подчертавайки, че Иван Гешев е срам за тази институция, Христо Иванов обясни, че главният прокурор чрез мутренски намеци е показал механизма на властта.

Според него Гешев е заплашил негови политици, които са приятели, но са станали в очите му предатели. Затова съпредседателят на ДБ настоява институцията главен прокурор да бъде премахната с конституционни промени най-вече като невралгичен център на власт, каквато е в момента.

Христо Иванов каза също, че на среща по-рано в петък е казал на Бойко Борисов, че съжалява, че позициите между първата и политическа сила не са довършили разговора за реформите, преди да дойде момента за мандатите. Това според него и причината ПП-ДБ да не могат да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ, защо не биха могли да го обяснят на избирателите си. Христо Иванов обаче беше категоричен, че от нови избори ще загубят и едните, и другите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай