Неделя,

Остава ли Крум Зарков министър

От: Агенция Стандарт -
1813
Остава ли Крум Зарков министър
A
A
A

"Не са водени с мен разговори да остана на поста". Това заяви служебният министър на правосъдието Крум Зарков на брифинг във ведомството, предаде Нова.

Той обясни, че е оказал натиск да бъдат приети промените в два закона - За съдебната власт и в НПК, с които се създава механизъм за контрол на главния прокурор.

“Бях обвинен, че съм упражнил натиск, това е така - ще продължа да упражнявам натиск докато в държавата няма никой над закона. Този натиск трябва да продължи, ако разбрахме нещо през изминалите месеци, то е, че без това няма да има промяна”, заяви още Зарков.

Той е убеден, че законът ще бъде приет, защото следващия парламент ще бъде принуден да го гледа и да го приеме. „Избирателите ще го задължат”, допълни правосъдният министър.

„Законът не е импровизация. Стигнахме много по-далеч от тези преди нас. Липсва желание, не време”, каза Зарков.

В същото време той обясни, че в нито една парламентарно представена партия няма желание за въвеждането на механизми за разследване на главния прокурор”.

На правна комисия в парламента днес трябваше да бъде обсъден механизмът за разследване на главния прокурор, но това не се случи.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com