Орешарски: Ще има среща с Турция за транспорта

Орешарски: Ще има среща с Турция за транспорта | StandartNews.com

Сочи. Премиерът Пламен Орешарски заяви, че ще се проведе среща на българския и турския транспортен министър заради проблема с разрешителните за превоз, предаде БНР.

Орешарски не уточни кога ще бъде срещата.

"По този въпрос се уточнихме, че ще има такава среща на съответните ресорни министри, които да потърсят решението. Уточнихме също, че в подходящ момент по-късно тази година ще насрочим и в София съвместното заседание на двата кабинета. Последният път се е състоял в Турция в предходния мандат. Така че надявам се на тази среща да бъдат дискутирани и други интересни и за двете страни въпроси."

С турския премиер Ердоган Орешарски е разговарял и за посещението на външния министър на Турция, което беше отложено. Следващите седмици той ще посети България, посочи премиерът.

Относно критиките на някои кметове за разпределението на бюджетните средства, Орешарски коментира:

"Имаме 264 общини, може би дори и равномерно да ги бяхме разпределили, без да се съобразяваме с каквито и да е критерии, вероятно пак щяха да се намерят аргументи за недоволство. Разбирам всички кметове, които не са видели своите проекти реализирани или одобрени за реализация по-точно, но не е възможно в рамките на една година и ограничен ресурс, какъвто е около 400 млн. лв., всички да бъдат удовлетворени. На всички, които сега не са видели своите проекти, бих казал само, че проектите са идентифицирани и ще бъдат на нашето внимание и за следващата година."

Премиерът увери, че ще продължи строгият контрол върху нелегалната миграция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай