Охраната на Местан свалена, защото не е бил застрашен

Охраната на Местан свалена, защото не е бил застрашен | StandartNews.com

Изхвърлиха отцепника и хората му от комисии в НС

Охраната на Лютви Местан бе свалена, защото екип на МВР е изготвил становище, според което лицето е с ниска степен на застрашеност и за обекта няма непосредствена опасност. Този доклад е бил представен на 21 декември 2015 г. Това обяви главният секретар на МВР Георги Костов след заседание на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност. Вчера изключеният от ДПС Лютви Местан и петимата му последователи бяха изключени от парламентарните комисии, в които членуват. Предложенията на ДПС вчера бяха приети с внушително мнозинство от депутатите. Изключеният от партията Местан загуби мястото си в Комисията по образование, а вярната му сподвижничка Мариана Георгиева - зам. председателския пост там. Те ще бъдат заменени от бившия финансов министър Петър Чобанов и Бюнамин Хасан.

Вместо Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш в Комисията по вероизповедания и правата на човека ще работят Александър Методиев и Джейхан Ибрямов. Един от тримата съпредседатели на ДПС Рушен Риза вече ще членува в Комисията по транспорт, а оттам изхвърча Айдоан Али. Интересно е, че против тази рокада са гласували трима от РБ, сред тях подалият оставка като шеф на комисията Гроздан Караджов.

Вчера Местан спази традицията - появи се в началото на заседанието, регистрира присъствие и напусна залата половин час по-късно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай