Огън от Татяна Дончева! Къде прати Борисов

Нахвърли се и на на новия кмет на София

Огън от Татяна Дончева! Къде прати Борисов | StandartNews.com

Татяна Дончева отново се развихри, за да напомни за себе си.

"Бойко Борисов трябва час по-скоро да напусне сглобката".  Това коментира пред БНР Татяна Дончева - лидерът на "Движение 21", което е част от "Левицата!".

"Ключът от падането на тази сглобка е в Бойко Борисов. Те наистина го държат през посолствата с този прословут списък "Магнитски" и той наистина е сложил на тезгяха за продажба политическата си партия. Смятам, че ГЕРБ ще претърпи огромни щети на парламентарните избори, защото на такъв лидер няма кой да му вярва"", каза тя.

Според нея Борисов няма много време, за да излезе от настоящата сглобка и да спаси "остатъците" от ГЕРБ.

"Те може да не му позволят, но ще стане неудържимо положението. Бойко Борисов трябва час по-скоро да напусне сглобката. За тази работа, разбира се, му трябва алиби, но той това алиби също трябва да си го намери. Аз лично треперя от това каква импровизация могат да измислят тези хора. Особено във външнополитически план това е най-удобното правителство да го използвате за примамка, за някаква комбинация, в която да изострят отношенията Русия – Украйна, ако има нужда да се направят допълнителни стъпки, да въвлекат други военни сили, да си осигурят Черно море воюващите страни и т.н.

"Васил Терзиев не може нищо от политиката. Той няма елементарна харизма и ни най-малко талант. Тези хора, които го сложиха, ще го консумират, доколкото могат. /…/ Много скоро в Столичната община ще лъсне "умение" на ПП-ДБ, каквото виждаме и в централната власт. Искрено съчувствам на истинските десни хора, които обясняваха, че с отвращение гласували. Вие с отвращение или не хвърлихте ценностите си в канала. Смятам, че това обрече ДБ и ДСБ на политическо приключване".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай