Очаквано.ВМРО преговаря за коалиция

Олединява се с НФСБ и КОД

Очаквано.ВМРО преговаря за коалиция | StandartNews.com

За евентуална коалиция за предстоящите предсрочни избори започва разговори от понеделник ВМРО. Това съобщи лидерът на партията Красимир Каракачанов, който бе на освещаването на знамената в София по повод 6 май.

От думите му стана ясно, че потенциалните партньори са НФСБ на Валери Симеонов и КОД на Петър Москов. По думите му обаче нямало шанс да се проведат разговори с Волен Сидеров и Веселин Марешки. "Сидеров на втория месец започна да атакува Симеонов, а Марешки е на етапи - ако иска коалиция сме добри, като не стане започва да плюе", обясни Каракачанов.

Военният министър в оставка подчерта, че има разчет за изтеглянето на войниците ни от Афганистан. От май до септември ще се осъществи изтеглянето. Той обаче даде да се разбере, че винаги може да се заяви контингент на друго място. "Мисиите ни в Косово и Босна остават, ако се наложи армията има възможност да се отзове", заяви Каракачанов.

Той допусна 4 варианта за модернизацията на Сухопътните войски. Първият е проекта да се изпълни от българската фирма ТЕРЕМ. Втрият е да се закупи втора ръка техника, третият е да се закупи от чужди фирми, а четвъртият е да се прекрати проекта.   

По думите му ТЕРЕМ има възможности само да поддържа техника, ако искаме да създадем мощна военна техника ще трябва да се инвестира в ТЕРЕМ и Авионамс. "ТЕРЕМ няма възможност да ремонтира новата техника, която ще придобием от съюзниците от НАТО", каза Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай