Обвинения за разврат! Какво става в парламента

Ива Митева беснее заради КЕВР

Обвинения за разврат! Какво става в парламента | StandartNews.com

Не, не искаме да върнем Иван Иванов в КЕВР. Това се случва по силата на решението на Конституционния съд и по силата на некомпетентността на управляващата коалиция. Отивайки на избори, няма как да оставим КЕВР без председател.

Това заяви народният представител от „Има такъв народ” Ива Митева в един от последните работни дни на 47-ото Народно събрание, пише БГНЕС.

Вчера депутатите от енергийната комисия приеха предложението на "Има такъв народ" да бъде върнат за председател на КЕВР Иван Иванов. Решението беше подкрепено от депутатите от ИТН, ГЕРБ-СДС и ДПС.

Днес депутатите разглеждат и гласуват решение за уреждане на последиците от решението на Конституционния съд, обявено в края на миналата седмица, с което бе обявено за противоконституционно назначаването на Станислав Тодоров начело на енергийния регулатор.

Призовавам да подкрепите това решение и да отидем на избори спокойни, че не сме остави хаос в енергетиката, призова Митева.

Преди 120 години проф. Стефан Киров, основателят на конституционната катедра в университета, говори за този законодателен разврат, който в момента наблюдаваме в Народното събрание и това наистина е позор, заяви Митева, обръщайки се към Николай Ангов от ПП.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай