Обичат ли се? Гюров проговори за Демократична България

Самонадеяно каза, че ПП осигурили газ за зимата

Обичат ли се? Гюров проговори за Демократична България | StandartNews.com

Обичат ли се „Продължаваме промяната” и „Демократична България” и защо няма да се явават заедно на изборите на 2 октомври? Отговор на тези въпроси, които от седмици занимават цялата държава даде бившият председател на ПГ на ПП Андрай Гюров.

Пред бТВ той обясни взаимоотношенията между двете формации. “С ДБ погледнахме данните много внимателно и направихме количествена оценка. Разработихме четири варианта за явяване на изборите със съответните ползи и рискове и преминахме през целия процес на демократично обсъждане и гласуване вътре в партията през изпълнителен и национален съвет. Ние силно вярваме, че това е правилното решение”, добави Гюров.

Ние даваме заявка, че ще бъдем първи, подчерта той.

Гюров обаче доста самонадеяно коментира проблема с газа, твърдейки, че ПП са си свършили работата и са осигурили синьо гориво.

“С наличието на пълния капацитет газ, който осигурихме от Азербайджан, това е ⅓ от синьото гориво, което потребява България. Другата ⅓ е втечненият газ и имаме около 17-20% в хранилището в Чирен. Така 80% от газа е осигурен. Това е нашето наследство”, каза политикът. С “Газпром” можем да водим разговори, когато те могат да предложат конкурентни цени като последният на опашката, а не като единственият доставчик, добави Гюров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай