НСО взе спалнята на Дянков

НСО взе спалнята на Дянков | StandartNews.com

Дадоха вилата в Бояна на държавните гардове

Вилата, която наемаше Симеон Дянков, докато бе финансов министър, става собственост на НСО. Това реши в последния си работен ден кабинетът "Орешарски".

В решението на правителството с дата 5 август пише, че отнема поради отпаднала необходимост от Министерския съвет правото на управление на Дом 7 в комплекс "Бояна" и го предоставя безвъзмездно на Националната служба за охрана. Дом номер 7 се състои от сутерен, партер и един етаж, със застроена площ 1076 кв. м и разгъната застроена площ 3227 кв. м. Приемането на сградата от новия собственик трябва да стане в срок от един месец. Решението за прехвърлянето на имота е взето на подпис неприсъствено. Все още не е ясно за какво държавните гардове ще ползват сградата. Възможно е там да отсядат високопоставени гости на министър-председателя. Бившият финансов министър в кабинета Борисов - Симеон Дянков, плащаше 1700 лв. за 200 квадрата апартамент. Жилището се водеше обособена част от резиденцията и няма връзка с вилите за премиер и президент.
През 2010 година Марко, 5-годишният син на Дянков, падна от 4 м височина в сградата на резиденцията. Тогава малчуганът получи черепно-мозъчна и коремна травма, имаше и счупени ребра, но бързо се възстанови.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай