Новият министър на културата каза какво ще прави в Народния театър

Няма открити нарушения при проверката на Министерството на културата

Новият министър на културата каза какво ще прави в Народния театър | StandartNews.com

Няма открити нарушения при проверката на Министерството на културата по казуса с Народния театър. Това съобщи в ефира на bTV новият служебен министър на културата Найден Тодоров в първото си телевизионно интервю, след като зае този пост.

В момента тече проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), която от ведомството изчакват какво ще покаже.

„Казусът с Народния театър е много интересен. Имахме един доста артистичен протест от страна на Александър Морфов, който разбирам. От това нещо бе създадена една много голяма новина“, коментира Найден Тодоров.

„Това, което се случи там е един проблем, който можеше да остане вътрешен. От едва страна, медиите са длъжни да информират, но от друга – в една излязла от баланс система те подпомогнаха този казус да се превърне в нещо, което не е“, смята той.

Министър Тодоров съобщи, че ще разговаря с всички в Народния театър. Ако обща среща не може да се проведе, ще има такива с всеки от засегнатите.

Не смятам, че назначенията в театъра за партийни, категоричен бе Найден Тодоров. Той бе категоричен, че Министерството на културата не може да бъде страна в този казус, а трябва да направи всичко възможно той да бъде решен.

"За мен най-важното в момента е деескалация на напрежението, защото този проблем не е проблем, а е превърнат в такъв", заяви Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай