Новите бойни самолети идват до 2019 г.

Новите бойни самолети идват до 2019 г. | StandartNews.com

Първите нови бойни самолети се очаква да бъдат доставени до началото на 2019 година. За новите бойни многофункционални кораби ще бъде обявена обществена поръчка. Процедурите се очаква да започнат до месец. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев пред БНТ.

По думите на военния министър, все още не е ясно какъв модел нови изтребители ще бъдат купени за нуждите на Българската армия. Ненчев подчерта, че ще се търси максималното за средствата, които са отделени за това.

"Приемането на тези проекти за модернизация въздействат изключително мотивиращо върху въоръжените сили. Върху личния състав хората разбират, че най-сетне държавата полага грижи за тях, защото доброто въоръжение означава за тях стабилност, означава дългосрочни проекти, означава предвидимост за тяхната работа - нещо, към което се стремя от началото на мандата, не само аз, но и с подкрепата на българското правителство и министър-председателя", заяви още министърът на отбраната.

Според него България отделя достатъчно средства, за да се справи с мигрантския натиск, но бежанският поток вероятно ще се увеличи, защото в Сирия обстановката продължава да се влошава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай