Нов адрес за вота - само до 24 април

Нов адрес за вота - само до 24 април | StandartNews.com

Хората ще могат да гласуват за кмет по настоящ адрес, ако имат регистрация на него не по-късно от 24 април. Това реши Централната избирателна комисия. Мярката се налага, за да се ограничи изборният туризъм.

За да гласуват по настоящ адрес, те трябва да подадат и заявление за вписване в изборния списък на съответната община до 10 октомври. До 17 октомври пък може да се поиска отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци с писмо до кмета на общината.

Регистрацията на партиите за участие в изборите ще приключи в 18 часа на 9 септември. До 30 август ЦИК трябва да определи условията и реда за машинното гласуване. Срокът за назначаване на общинските избирателни комисии изтича на 4 септември. Предизборната кампания започва на 25 септември и продължава до 24 часа на 23 октомври. В деня за размисъл - 24 октомври, е забранена агитация под каквато и да е форма.

Данни от социологически проучвания ще могат да се оповестяват след 19 часа на 25 октомври. Балотажите за кметове могат да бъдат на 31 октомври или на 1 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай