Вторник,

Нинова зажали Борисов: Получил звучни шамари

От: Редактори -
137
Нинова зажали Борисов: Получил звучни шамари
A
A
A

Вчера правителството на Бойко Борисов, а чрез него и България, получи два много звучни европейски шамара, заяви в декларация от парламентарната трибуна председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова и изрази тревога от това.

"Холандският външен министър заяви, че не ни искат в Шенген заради корупция - директно и открито", посочи тя. Нинова отбеляза, че премиерът бил показал снимки от оградата по границата на своя гост, но Европа вече не вярвала на снимки. Тя добави, че по същото време е излязъл и докладът за България за т.нар. европейски семестър за 2019 г., който, по думите й, е най-тежкият досега за страната ни.

Нинова посочи, че според премиера Бойко Борисов бизнес средата в България е една от най-добрите в Европа, а според европейския доклад бизнес средата в България е слаба и корупцията гони инвеститорите. Тя отбеляза още разминавания между думите на министър-председателя и констатациите в доклада по отношение на образованието, здравеопазването, контрабандата, инвестициите, обществените поръчки и доходите в България.

Нинова посочи, че по думите на премиера за здравеопазване у нас се дават все повече пари, и то се подобрява, а според Европа българите имат ограничен достъп до здравеопазване, няма лекари и медицински сестри и преките плащания от пациентите са най-високите в Европа. Лидерът на БСП цитира думи на Борисов, че контрабандата почти я няма и е занулена. Европа казва, че не събирате акцизи и има незаконна търговия с горива в България, отбеляза тя. Европа казва, че процентът на бедност и социалното изключване в България е 32,8 - значително над средното равнище на ЕС. Как отговаря нашият премиер? Припомням - българинът забогатя и тръгнаха на почивки, затова са в Гърция, коментира Корнелия Нинова.

Продължаваме по оценките на Европа да бъдем най-бедната, най-корумпираната страна, без достъп до здравеопазване, с некачествено образование, с некачествена инфраструктура, каза лидерът на БСП. Искаме отговори и искаме политическа отговорност от това правителство и от това мнозинство, а вие знаете как се носи тя, обърна се тя към управляващите.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички