Нинова търси сметка на ГЕРБ за всеки изхарчен лев

Времето ви изтече, обяви лидерът на БСП

Нинова търси сметка на ГЕРБ за всеки изхарчен лев | StandartNews.com

Времето ви изтече - знаем, че след изборите ще има промяна. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическата си декларация за старта на последната 11-а сесия на 44-ото Народно събрание.

"Откриваме последната сесия на 44-ото Народно събрание. Могат да се изброят много числа за приети закони, решения, ратификации. Сухата статистика е важна, но по-важно е какво стои зад нея. Най-важен е живият живот. За тези 4 години, уважаеми управляващи, продължихте да развивате две паралелни Българии - една телевизионна и една реална", каза Нинова.

Тя посочи, че БСП няма просто да чака изборите да дойдат и няма да отстъпи от всички свои политики, защитавани досега. Лидерът на БСП изтъкна, че в оставащото време парламентарната група ще направи две неща.

"Разбираме, че здравето на хората е най-важно в този момент. Изхарчиха се стотици милиони. Искаме информация за всеки похарчен лев. Настояваме да стане публично известно колко стотици милиони се изхарчиха и до колко български граждани, домакинства и фирми стигнаха. Искаме отчет на правителството в какво състояние остава България. Не онзи телевизионния отчет, а истинския. Ние ще го направим и ще търсим отговорност. Пропиляхте последните 11 години за България, не можем да ви позволим да пропилеете и следващите 11", каза Корнелия Нинова.

"Сигурно една тема, която днес ще поставим ще ви звучи неразбираемо и абстрактно, но тя е ключова. Следващите месеци се залага бъдещето ни за десетки години напред. Предстои приемане на Национален план за възстановяване и устойчивост. В плана на управляващите е предложено повече от същото, което имахме през последните 11 години”, продължи Корнелия Нинова. Тя изтъкна, че приоритетите на БСП са здравеопазване, образование, данъчна политика, преизчисляване на всички пенсии, социални мерки, екология и земеделие.

"Можем да изградим модерна България. Смятам, че изборите ще сложат началото на това. Не просто една партия да смени друга. Ново начало за промяна на модела. Ние ще работим за честни и прозрачни избори. Уважаеми български граждани, от всички нас зависи промяната. Тя е възможна. Поискайте я и бъдете активни участници в нейното изпълнение. Знам, че ще се справим. Нека 2021 г. да е здрава, по-спокойна и по-добра за всеки български дом и за България", заключи Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай