Нинова се ядоса заради 3 имена за министри

Огласи и името на Желю Бойчев като евентуален служебен министър

Нинова се ядоса заради 3 имена за министри | StandartNews.com

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе със специално изявление, в което реши да опровергае информации за евентуални министри от левицата в готвения служебен кабинет на Радев, които се появиха в различни сайтове.  

Фалшива новина е, че БСП е дала съгласие за министри за служебен кабинет, казва Нинова в съобщение до медиите. И допълва: "В публичното пространство се тиражират фалшиви новини, че БСП е дала съгласие Деница Златева, Весела Лечева и Желю Бойчев да бъдат служебни министри“. Тя припомня, че „решения за участие в правителство се вземат единствено от Националния съвет, а „не е предлагано, обсъждано или одобрявано нито едно име от БСП".

Имената на Весела Лечева и Деница Златева се завъртяха в публичното пространство още преди дни, но това на Желю Бойчев е новина, която самата партийна лидерка реши да огласи.

В сряда, при връщането на мандата на БСП, президентът Радев информира Нинова, че възнамерява да покани в служебния кабинет експерти от левицата. Тогава червената лидерка му отвърна, че иска имената предварително, за да ги подложи на гласуване в Националния съвет.

  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай