Нинова проговори от Бузлуджа, тежка оценка за парламента

Според нея военната помощ за Украйна трябва да спре

Нинова проговори от Бузлуджа, тежка оценка за парламента | StandartNews.com

Този парламент „не роди” нищо стойностно, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в пряко включване по Нова телевизия от Бузлуджа, където днес се провежда събор на левицата.

„Не се състоя съдебна реформа, за бърз, справедлив процес. Приетият бюджет не дава шанс за развитие на България. Нямаме напредък по присъединяването към Шенген заради проблемите, които имаме с миграцията, и с престъпността”, критикува Нинова.

„Има подмяна във всяко отношение. Всичко се случваше в два плана. Един публичен, за пред хората, и един скрит,  който взимаше решенията – задкулисно. Целта е една – спасяването на Борисов от наказателно преследване, власт за ПП-ДБ и разбира се решаващата роля на ДПС”, смята председателката на БСП.

Според нея военната помощ за Украйна трябва да спре, защото постоянното „наливане на оръжие и техника” означава продължаване на войната. 

„Целият свят има нужда от края на тази война, защото тя създаде  много проблеми. Много жертви бежанци, страдания за двете страни, спад в икономиките и социални проблеми”, уточни Нинова.

И допълни, че БСП е категорично против премахването на 3 март като национален празник.

„Политическата ситуация в България и честите избори доведоха до злоупотреба със служебните кабинети. Административни чистки, назначаване на хора в цялата страна, президентска администрация. Това е проблем. Независимо как се казва държавният глава", каза още депутатът.

От БСП ще обявят кандидатурата си за кмет на София през септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай