Нинова при Радев. Къде е ключът към кабинета

От Радев замиси дали служебните министри могат да станат редовни

Нинова при Радев. Къде е ключът към кабинета | StandartNews.com

След като президентът Румен Радев се срещна с първата и втората политически сили "Има такъв народ" и ГЕРБ, за да проведе консултации, при него вече са и БСП. 

Президентът отново поиска по-отговорно отношение на политиците, за да има правителство.

От президента зависи дали служебните министри могат да станат и редовни такива, заяви лаконично лидерът на БСП Корнелия Нинова преди консултациите с Румен Радев за съставяне на правителство.

Нинова каза още, че на излизане от срещата ще отговори какъв състав на кабинет ще предложат от "БСП за България", ако евентуално получат трети мандат.

Нинова заяви, че са си поставили две задачи, като първата е актуализация на бюджета в три посоки. Това са стабилизиране на здравната система за посрещане на ковид кризата, преизчисляване на пенсиите и увеличаване на доходите, както подготовка на държавата за евентуална мигрантска вълна.

БСП заявиха предварително, че ако им бъде връчен третия мандат, те ще го вземат. Също така бе ясно, че биха предложили служебното правителство да остане на власт, с което обаче Радев не се съгласи съвсем, тъй като бъдещия кабинет трябва да има своите политически отговорности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай