Нинова: Премиерът унижи Народното събрание

Българите получиха доказателство, че управляващите изтриха думата морал от езика ни и че са прави, когато искат оставката на правителството, заяви лидерът на БСП

Нинова: Премиерът унижи Народното събрание | StandartNews.com

Българите получиха доказателство, че управляващите изтриха думата морал от българския език и че са прави, когато искат оставката на правителството. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите по оставката на вицепремиера Валери Симеонов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 

„Уважаеми български граждани, днес получихте още едно доказателство за вашата правота, когато искате оставката на цялото правителство и смяна на модела на управление. Получихте го това доказателство тук, в най-важната институция на България - българският парламент. За пореден път министър-председателят унижи Народното събрание. 10 години в управлението той налага този стил. Няма държавност, няма институции. Един човек решава еднолично въпроса. Днес получихте и доказателство, че управляващото мнозинство изтри думата морал от българския език. Вицепремиерът, върху който тежат съмнения за търговия с българско гражданство, е дошъл да представи оставката на вицепремиер, който посегна на най-святото – майчинството и болните деца“, допълни Нинова.

Тя уточни, че българите са получили доказателство за своята сила. „Те са уплашени от своята сила“, каза още Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай