Нинова: Партията ни е във възход

Гоце Делчев, Правец, Самоков, Тунджа - общини, управлявани от кметове социалисти - хората ги избират по няколко мандата, посочи лидерът на БСП

Нинова: Партията ни е във възход | StandartNews.com

Нашият кандидат в София - Мая Манолова ще отиде на балотаж. Ако теоретично трябва да помисля за кого бих гласувала, ако нашият кандидат не се класира? Гласувам за промяната, това е и нашето политическо решение. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на Нова телевизия. Тя бе гост на предаването "Здравей, България".

Нинова посочи до стотинка колко е дала БСП за изборите досега - 250 000 лева. Посочи, че БСП не е поръчвала билбордове на Мая Манолова.

Но разкри, че с Манолова са се разбрали какви политики ще подкрепя тя, ако стане кмет и "Манолова си е сложила подписа под тях".

Имам хоби - ездата, отговори тя на "лексиконните въпроси" на Нова тя.

Имам кон - Дракис, колегите ми го подариха за 50-годишнината, разкри Нинова. Дракис е гледан в конюшня близо до София. А Нинова често го язди и с това се разтоварва.

Левицата е максимално мобилизирана, подчерта лидерът на БСП.

Гоце Делчев, Правец, Самоков, Тунджа - общини, управлявани от кметове социалисти - хората ги избират по няколко мандата, посочи тя. Нинова отговори така на въпроса ще даде ли примери за успешно управлявани от кметове на БСП кандидати.

Лидерът на БСП бе категорична, че няма проблем с това, че Манолова не заявява категорично за коя листа ще гласува. Тя е подкрепяна и от други партии, каза Нинова.

Левицата е мобилизирана максимално - и в София, и в страната, каза Нинова. Има теми, които обединяват. Намират се общи теми, които изискват промяна на стила на управление, продължи тя.

Запитана не е ли БСП слаба опозиция, та да се налага да залага на десни кандидати, Нинова отговори:

"Изненадвате ме. За три години имаме три избори - на президентските БСП победи с подкрепен от нас кандидат. На парламентарните избори БСП единствено си увеличи депутатите - от 38 на 80. На европейските избори увеличихме представянето си - и като гласове и като мандати. Има тенденция!".

Аз знам, че лидерът винаги събира цялото внимание, но нашите кандидати се издигат от структурите - за разлика от други, където се посочват от лидера. БСП е различна партия. Да, по-тромава, по-различна е ситуацията, каза още Корнелия Нинова.

Много хора ни предричат, че няма да оцелеем, но ние вървим все по-нагоре, каза още Нинова.

Партията е във възход, три години вървим все нагоре!

Идват много нови хора при нас, има много енергия. Залите са пълни. Изключително съм обнадеждена от обиколките си в страната. За последния месец към изминала 10 000 км.

Ако БСП си удвои кметовете, ако си удвои съветниците, ако вземе областен град - един, пет - шест, дай Боже - 10, ще ми искат ли оставката?!, посочи Нинова. И бе категорична, че няма да подаде оставка след изборите. Лидерът на БСП припомни, че веднага след изборите в БСП започва отчетно-изборна кампания.

"Който ми иска оставката, да почака до месец май! Няма да им позволя пак да разбиват партията", бе категорична тя.

И втори път каза, че за пет - шест областни града е сигурна в победата на социалистическата партия, а за други пет - шест се колебае.

Не сме мислили за предсрочни парламентарни избори, каза още Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай