Нинова нежелана в БСП, но първа при Петков за министри

Хукна да реди реди кабинет

Нинова нежелана в БСП, но първа при Петков за министри | StandartNews.com

Докато цялата БСП ври и кипи от гняв срещу Корнелия Нинова заради изборната катастрофа, соцлидерката първа изприпка при Кирил Петков, за да реди министри.

ВИЖ ОЩЕ: Кирил Петков почна преговори за кабинет. Звъни на Слави

Получихме обаждане от Кирил Петков и Асен Василев и покана за преговори за правителство вчера. Приехме тази покана, уточняваме в момента как ще се срещнем, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Изпълнителното бюро на партията, на което хвърли оставка. Не е ясно обаче дали висшите социалисти ще приемат точно Нинова да ги представлява в преговорите за съставяне на новия кабинет.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно! Нинова подаде оставка

Започваме преговори за правителство. Първо ще сложим на масата програмите си, ще търсим общите неща, ще търсим обединение. Ще работим след това във формат на работни групи по секторни политики за програма на бъдещо правителство, допълни тя сякаш нито е загубила изборите, нито е подавала оставка.

Както винаги досега, ще бъдем разумни, диалогични, отговорни и принципни, каза Нинова. По думите й, трябва да има работещо правителство и парламент и спешно да се приемат важни решения за извеждане от кризите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай