Нинова на крака при ловците. Обеща им помощ

Подписаха меморандум за сътрудничество

Нинова на крака при ловците. Обеща им помощ | StandartNews.com

Парламентарните избори отведоха Корнелия Нинова при ловците. Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ организира срещи с всички участници в кампанията. Първа на поканата се отзова Нинова.

БСП подписа меморандум за сътрудничество с Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“, с който социалистите се ангажираха да съдействат за предприемане на законодателна инициатива за извършване на адекватни промeни в действащата нормативна уредба, регламентираща ловностопанската дейност, каквито са  управлението на ловното стопанство, организацията на ловната площ, стопанисването на дивеча, превенция, ограничаване и ликвидиране на заболявания при дивеча, обезщетения за щети нанесени от дивеча и на дивеча, борба с бракониерството. Това съобщиха от организацията на ловците на сайта си.

По повод предстоящите парламентарни избори Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” покани на среща всички политически партии, за да ги запознае с проблемите на ловно-рибарската общност. На срещата заедно с Нинова бяха ловците социалисти -  ген. Кольо Милев, народен представител и председател на ЛРС-Сливен, и Валери Сарандев, председател на ЛРС-Гоце Делчев и член на УС на НЛРС-СЛРБ.

Председателят на Националната организация инж. Васил Василев и главният секретар Даниел Тошков запознаха накратко гостите си с историята и обществената роля на Съюза, след което дискутириха дългогодишните нерешени въпроси в областта на ловното и риболовното стопанство.

Подкрепа от политическите сили ще бъде търсена за реализиране на последователни политики от законодателната и изпълнителната власт за предотвратяване загубата на биоразнообразие и разрушаването на местообитанията в селскостопанските райони на страната, казаха от Съюза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай