Сряда,

Нинова към Камарата на строителите: Не ни плашете!

От: Стандарт -
A
A
A

„Внасяме искане със 79 подписа - независима европейска лаборатория да провери определени участъци на магистрали. Това е действие за връщане на нормалността в държавата. Защото след като Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски внесоха същото искане преди седмица, от Камарата на строителите реагираха абсолютно неадекватно. Те поискаха оставката на тези депутати и поставиха срок за подаването й до 18 ноември. Заплашиха, че ще блокират парламента и няма да ги допуснат до работа. Това е драстично нарушаване на нормите- и морални, и правни.  Абсурдно е за европейска, нормална и правова държава това поведение.” Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на влизане в АПИ, където заедно със зам.-председатели и депутати от ПГ на „БСП за България” внесе отново искането за независима проверка на магистралите.

„Показателна е втората акция на едрия бизнес в България, след първата, в която застанаха зад Валери Симеонов и заплашиха, че ще изкарат работници срещу майките. Искаме да се върне нормалността, законността и правовия ред и всеки да прави това, за което е избран. Не ни пречете ние да си вършим качествено работата. Не ни плашете. Работата на бизнеса не е да ограничава конституционните права на народните представители да си вършат работата”, каза пред медиите тя. Нинова беше категорична, че цялата парламентарна група застава зад  Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски и отново иска проверката. „За Строителната камара искам да кажа, че можем да им гарантираме законност, еднакви правила за всички, никакъв политически натиск, изнудване и рекет , но срещу това искаме- почтеност и качество на работата. Да строят качествено и да ни оставят ние да си гледаме нашата работа”, призова Корнелия Нинова. 

Тя каза още, че левицата иска проверката да се направи от независима европейска лаборатория, защото от АПИ са обяснили, че са правени вече проверки на качеството на пътищата, но по думите й те са правени само по документи. „Изпраща се от тук документацията и само на базата на нея се правят заключения. Ние искаме експериментално да се вземат ядки от тези места, които сме посочили и да се направи обективен анализ на качеството и изпълнението”, заключи председателят на БСП.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички