Сряда,

Нинова иска шестимата отцепници вън от парламента

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
A
A
A

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира напускането на шестима депутати от левицата на нарочно свикана пресконференция.

Незабавно да напуснат парламентарните места, да ги освободят за следващите от листата. Те не са избирани като мажоритарни депутати, а с програмата на БСП, категорична е Нинова.

Това поведение е обидно. Заявката, че ще бъдат независими депутати не отговаря на истината, тъй като областните организации, от които са избрани, снощи и тази сутрин се произнесоха, че искат да напуснат парламента, ако наистина става въпрос за морал, обясни председателката на БСП.

Ние няма да даваме оценка. За водачите на тази група оценката я даде партията. 760 гласа получи Валери Жаблянов на прекия избор, а 1117 Красимир Янков. Те получиха и следваща оценка на Конгреса - и шестимата не бяха избрани за членове на Националния съвет от близо 1000 участници, заяви Нинова.

По думите й е очевидно, че мотивите за напускане не са ценности, а властови. Сигурни сме, че ако бяха избрани за членове на Националния съвет, нямаше да го направят, смята председателят на БСП.

Друг желаещ да напуска групата няма, заяви в заключение Нинова.

В знак на несъгласие с политиката на Корнелия Нинова вчера шестима депутати обявиха, че напускат парламентарната група, а петима от тях - и партията. От парламентарната група на левицата си тръгват Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев, Николай Иванов, Красимир Янков и Валери Жаблянов. Янков и Жаблянов са бивши кандидати за лидерския пост, които след пряк вот на партийните членове загубиха битката с Нинова.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички