Николай Ненчев свиква извънреден Съвет по отбрана

Николай Ненчев свиква извънреден Съвет по отбрана | StandartNews.com

Николай Ненчев обяви за днес извънреден Съвет по отбрана. Това решение е взето, след като стана ясно, че социалните права на военнослужещите ще отрязани в бюджета за догодина, както и на полицаите и служителите в затворите.

Военните ще се присъединят към протеста на полицаите, каза председателят на Националния синдикат „Отбрана" Тодор Воденов. "Тези решения/бел.ред заложените в бюджет 2016 сериозни орязвания на социалния пакет за служителите в сектор "Сигурност"/сериозно нарушават професионалния и социален статут на нашите членове и колеги, които работят коректно. Доходите намаляват почти с 10%, обезщетенията също се намаляват драстично. Този подход, който правителството този път отговорно е приело, е в разрез с разговорите, с обещанията, които те имаха. Да, ние сме съгласни, че е необходимо да бъдат извършвани реформи, но реформите не бива да бъдат извършвани с цената на намаляване на социалния и професионалния статут на хората от отбраната и сигурността", заяви Воденов.

Освен военните, към протеста на полицаите ще се присъединята и надзирателите от затворите, чийто социални права също са редуцирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай