Нетаняху чака Орешарски в Ерусалим

Нетаняху чака Орешарски в Ерусалим | StandartNews.com

Израелският премиер Бенямин Нетаняху чака българския си колега Пламен Орешарски в Ерусалим, научи "Стандарт" от дипломатически източници. Най-вероятно официалното посещение на българската делегация ще е през пролетта, за когато покана има външният ни министър Кристиан Вигенин. Засега точни дати не са уговорени, но посещението ще е в първата половина на 2014-а.

Освен Вигенин за свещения град заедно с Орешарски най-вероятно ще летят и вътрешният министър Цветлин Йовчев, както и социалният Хасан Адемов. В края на февруари пък премиерът Пламен Орешарски ще направи официално посещение във Виетнам. Визитата се подготвя от външно министерство още от септември миналата година. Очаква се в столицата Ханой заедно с премиера да бъдат още министрите на икономиката Драгомир Стойнев и на инвестиционното проектиране Иван Данов.

През октомври миналата година при посещение на президента Росен Плевнелиев стана ясно, че България и Виетнам ще договорят нов модел на икономическо сътрудничество, в който страната ни да е врата за виетнамския експорт към Европейския съюз чрез черноморските и дунавските си пристанища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай