Неочакван ход от Борисов. Протегна ръка

Отправи специално послание във Фейсбук

Неочакван ход от Борисов. Протегна ръка | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненада партиите в парламента с неочакван ход. Без да споменава думата кабинет, той пусна нарочен пост във Фейсбук, в който ги провокира да се замислят възможно ли е мнозинство за съставяне на правителство.

Настоящият парламент събира големи мнозинства по различни теми. Доказателство е приемането на предложенията на ГЕРБ/СДС за хората с увреждания със 184 гласа "за", нито един "против" и нито един "въздържал се", написа бившият премиер след края на пленарния ден.

Ето целия пост на Бойко Борисов:

Днес със 184 гласа "за", нито един "против" и нито един "въздържал се" народните представители приеха на първо четене предложенията на ГЕРБ-СДС хората с увреждания да не губят правата си при забавено освидетелстване и да не бъдат ощетявани.

Досега големите забавяния в решенията ги оставяха месеци наред без пенсии и социална помощ. Сигурен съм, че законът ще бъде приет и на второ четене. Към края на третото правителство, което ръководих, средствата за хората с увреждания бяха увеличени 4 пъти и достигнаха почти 3 млрд. лв.

Днешното гласуване затвърждава думите ми, че това НС събира големи мнозинства по различни теми. Напомням, че с такива мнозинства бяха гласувани решенията и за компенсациите за електроенергия за бизнеса, и за “удължителния” бюджет, и за Еврозоната, и за Шенген, и за Украйна, и за F-16. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай