Ненчев призова напускащите армията да размислят

Ненчев призова напускащите армията да размислят  | StandartNews.com

Всички, които са подали рапорти за пенсиониране или напускане на системата на Българска армия, да преосмислят това свое лично решение, апелира военният министър Николай Ненчев.

Стриктно изпълняваме програмата за управление на правителството в сектора „Отбрана" като на основата на постигнатата структурна стабилност пристъпваме към модернизация, но не би имало никакъв смисъл да разходваме значими публични средства за съвременно въоръжение и техника, ако загубим личния състав, като основа и ключов фактор на отбранителните способности на държавата, заяви военният министър.

Статутът и социалните придобивки на военнослужещите бяха защитени. През последните дни Министерството на отбраната положи огромни усилия да убеди държавното ръководство в необходимостта от запазването на съществуващата нормативна база в Закона за отбраната и Въоръжените сили на България, която регламентира статута на военнослужещите, съобщава още министърът на отбраната Николай Ненчев във връзка с дискусиите за социалните плащания в секторите „Сигурност" и „Отбрана".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай