Найденов: "Гербери" ще се върнат в НС, ако оцелее

10 депутати напускали ГЕРБ, обясни бившият министър

Найденов: "Гербери" ще се върнат в НС, ако оцелее | StandartNews.com

София. Мирослав Найденов изрази съмнение, че е възможно част от депутатите от ПГ на ГЕРБ да се върнат в парламента, ако парламентът оцелее.
„Ако парламентът продължи да работи и оцелее, а ГЕРБ отказват да се върнат в парламента, възможно е част от депутатите на ГЕРБ да решат да се върнат в Народното събрание, защото те затова са избрани. Голяма част от тях разчитат на заплатите си". Това каза бившият земеделски министър Мирослав Найденов в предаването „Лице в лице" по бТВ.

„Прогнозирам, че ще има хора, които ще излязат от парламентарната група на ГЕРБ. Със сигурност ще има поне толкова за сформиране на нова парламентарна група т.е. поне 10 души", обясни той.

"Миналата седмица се чухме с Бойко Борисов по повод на тези 500 милиона евро, които бяха намалени от парите за Програмата за развитие на селските райони през следващия програмен период. Моите големи притеснения, когато подавахме оставка, бяха свързани с това, че до месеците до юни, когато финансовата рамка трябва да бъде приета, ще има безвластие в България. Аз не знам кой е виновен, но е факт и трябва да се реагира" , допълни още Мирослав Найденов.

Няма партия, която да си е купила бронирани автомобили, каза Найденов и продължи: На Борисов като на бивш премиер му се полага, но когато се налага да охраняват Цветанов го охраняват с брониран мерцедес, с който е возен например Първанов, това означава, че автомобилът е на десетина години, но какво от това?", попита той.

„Мисля, че вече не съм член на ГЕРБ. Знам, че Цветанов ме е изключил", обясни бившия министър на земеделието за членството си в партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай