Събота,

Наш дипломат разкри голяма грешка на Петков за Македония

От: Рачо Рачев -
8294
Наш дипломат разкри голяма грешка на Петков за Македония
A
A
A

Като безсмислен ход определи бившият заместник външен министър Милен Керемедчиев решението на премиера Кирил Петков да прехвърли темата за Северна Македония от Министерския съвет към Народното събрание.

"Просто се опитва по този начин да убеди всички нас, че не е провеждал нищо задкулисно. Няма втора външна политика и едва ли не Народното събрание, в крайна сметка, трябва да води тези преговори, което е погрешно, защото министерството на външните работи има водеща роля в тези преговори, уточни Керемедчиев.

Археологът и част от кръга „За Македония“ проф. Николай Овчаров е много важно в преговорната рамка е да залегнат българските искания, защото въпросите на българската идентичност са изключително важни и не могат да бъдат пренебрегвани.

„Не смятам, че се заобикаля външно министерство, защото експертната оценка на каквото и да е предложение трябва да бъде направена от дипломатите, които да предложат експертна оценка на депутатите, които трябва да вземат решение“, добави дипломатът и директор "Европейски въпроси" в ПАН Европа Бисерка Бенишева.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички