Наш дипломат разкри голяма грешка на Петков за Македония

Министерството на външните работи има водеща роля в тези преговори

Наш дипломат разкри голяма грешка на Петков за Македония | StandartNews.com

Като безсмислен ход определи бившият заместник външен министър Милен Керемедчиев решението на премиера Кирил Петков да прехвърли темата за Северна Македония от Министерския съвет към Народното събрание.

"Просто се опитва по този начин да убеди всички нас, че не е провеждал нищо задкулисно. Няма втора външна политика и едва ли не Народното събрание, в крайна сметка, трябва да води тези преговори, което е погрешно, защото министерството на външните работи има водеща роля в тези преговори, уточни Керемедчиев.

Археологът и част от кръга „За Македония“ проф. Николай Овчаров е много важно в преговорната рамка е да залегнат българските искания, защото въпросите на българската идентичност са изключително важни и не могат да бъдат пренебрегвани.

„Не смятам, че се заобикаля външно министерство, защото експертната оценка на каквото и да е предложение трябва да бъде направена от дипломатите, които да предложат експертна оценка на депутатите, които трябва да вземат решение“, добави дипломатът и директор "Европейски въпроси" в ПАН Европа Бисерка Бенишева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай