Напрежение! Топ дипломат предрече наш кошмар в Македония

Прогнозата на Милен Керемидчиев

Напрежение! Топ дипломат предрече наш кошмар в Македония | StandartNews.com

Очаквам сблъсъци по повод честванията на 151-ата годишнината от рождението на лидера на ВМРО Гоце Делчев в Северна Македония. Това каза в предаването „Тази сутрин“ Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

„Очаквам сблъсъци, защото видимо определени политически сили и техните симпатизанти тръгват към този празник с такова настроение и такава подготовка. От друга страна, както се знае, ВМРО- ДПМНЕ също подготвя техните симпатизанти за доста сериозни сблъсъци с прегради и блокади“, обясни той.

Милен Керемедчиев отбеляза също така, че в същото време България е в предизборна ситуация – две от партиите правят всичко възможно да вдигнат своите резултати с антимакедонско говорене.

Той подчерта, че МВР шефовете от България и Северна Македония са заявили, че няма да допуснат сблъсъци, но по-правилно било да заявят, че ще се постараят това да не се случи. Според него няма как да се блокира цял град или да се опази цялото трасе от границата до мястото на честванията.

„Посещението на служебния вътрешен министър и директора на ДАНС в Скопие по-скоро показа, че България ще направи някаква предварителна селекция на преминаващите още на граничния пункт“, каза още Милен Керемедчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай