Петък,

Напрежение! Топ дипломат предрече наш кошмар в Македония

От: Редактор -
2259
Напрежение! Топ дипломат предрече наш кошмар в Македония
A
A
A

Очаквам сблъсъци по повод честванията на 151-ата годишнината от рождението на лидера на ВМРО Гоце Делчев в Северна Македония. Това каза в предаването „Тази сутрин“ Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

„Очаквам сблъсъци, защото видимо определени политически сили и техните симпатизанти тръгват към този празник с такова настроение и такава подготовка. От друга страна, както се знае, ВМРО- ДПМНЕ също подготвя техните симпатизанти за доста сериозни сблъсъци с прегради и блокади“, обясни той.

Милен Керемедчиев отбеляза също така, че в същото време България е в предизборна ситуация – две от партиите правят всичко възможно да вдигнат своите резултати с антимакедонско говорене.

Той подчерта, че МВР шефовете от България и Северна Македония са заявили, че няма да допуснат сблъсъци, но по-правилно било да заявят, че ще се постараят това да не се случи. Според него няма как да се блокира цял град или да се опази цялото трасе от границата до мястото на честванията.

„Посещението на служебния вътрешен министър и директора на ДАНС в Скопие по-скоро показа, че България ще направи някаква предварителна селекция на преминаващите още на граничния пункт“, каза още Милен Керемедчиев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com