Наглост без край! Как нарече българите Захарова

Мислели сме си, че сме център на света

Наглост без край! Как нарече българите Захарова | StandartNews.com

България не пусна самолета на руския външен министър Сергей Лавров, тъй като той е в списъка с лица, на които е забранено да влизат в ЕС.

Страните около Сърбия затвориха небето над самолета на руския външен министър Сергей Лавров, затваряйки друг канал за комуникация, каза говорителят на министерството Мария Захарова, подчертавайки, че Москва не създава новата "желязна завеса", а че Европа е тази, което заобикаля Русия.

„Железни завеси няма да има, в крайна сметка от наша страна, не е нужно да се притеснявате. ЕС е този, който слага щит на Русия. Вашите грешки са, че сте твърде себични, че си мислите, че сте в центъра на света, че няма други народи в света освен вас. „Вие нямате морално право да учите някого на каквото и да било“, каза Захарова.

С нота от 1-ви юни 2022 г. Министерството на външните работи на Република България е отказало да предостави дипломатическо разрешение за изпълнение на руски полети над българска територия с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров. Това съобщиха от МВнР в своя позиция, изпратена до медиите.

По-рано през деня шефът на Рскосмос Дмитрий Рогозин директно заплаши България Румъния и Черна гора с ядрена ракета Сармат, именно заради отказа на тези държави да пуснат във въздушното си пространство Лавров, така че да стигне до той близкия съюзник на Москва - сръбският президент Вучич, предаде новините.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай