МВР министърът благослови ново шефско назначение, каза има ли чистка

Калин Стоянов е в Пловдив

МВР министърът благослови ново шефско назначение, каза има ли чистка | StandartNews.com

Вътрешният министър Калин Стоянов е в Пловдив, за да представи новия директор на полицията в града. Това е Георги Чергов, който е кадър на ГДБОП. До оставката на досегашния директор Васил Костадинов се стигна след серията протести на жителите от Цалапица срещу забавеното разследване на убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

Междувременно беше отстранен временно от поста и началникът на Районното полицейско управление в Стамболийски Ангел Керпиев.

Министър Стоянов заяви, че познава отлично качествата, възможностите и опита на Георги Чергов и най-вече резултатите, които е постигнал.

"Аз лично съм работил с него в предишното си качество като директор на ГДБОП. Гласувам му доверие, убеден съм, че максимално бързо ще оправдае това доверие", каза министърът.

Първите задачи, които му се поставят, е категорично да се избегнат случаи като тежкото престъпление в Цалапица.

Стоянов заяви, че се надява да потуши напрежението там. Разбира хората и се надява максимално бързо обвиненият за убийството да бъде доведен в България и да бъде наказан. В момента се работи в тясно взаимодействие с партньорските служби, където се предполага, че се намира извършителят и Стоянов смята, че в най-скоро време той да бъде задържан и доведен у нас.

По-големият състав на жандармерията в града Стоянов разясни като процесуално-следствените действия, които днес ще се извършват там. Направена е координация със службите, които да припокрият района и да не допуснат обществени нарушения. Ще се извършва следствен експеримент, каза Стоянов.

Министърът уточни, че и в момента текат проверки в районното управление в Стамболийски. Очаква се резултат в скоро време. До момента е установено, че има "тотално скъсана връзка между ОД на МВР Пловдив и районното управление".

"Категорично заявявам, че след като сме готови с резултатите, всички служители на ОДМВР-Пловдив и районното управление, които са извършили неправомерни действия или са бездействали, ще понесат своята отговорност, в тази връзка и наказателна", каза Стоянов.

Вътрешният министър категорично заяви, че в МВР не се извършва чистка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай