МОСВ ще подркепи исканията на търговците на скрап

МОСВ ще подркепи исканията на търговците на скрап | StandartNews.com

София. Министерството на околната среда и водите подкрепя предложението на рециклиращия бранш да бъде удължен срокът за влизане в сила на нормативната уредба за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, заяви екоминистърът Станислав Анастасов.

Той допълни, че ведомството е съдействало за среща между парламентарно представените партии и бранша, където се очаква да бъде взето решение за нови поправки в закона, предаде Дарик.

окато тече отстрочката представители на браша, министерството и представители на политическите сили трябва да изготвят изцяло нов закон за управление на отпадъците, в който да бъдат защитени интересите на всички страни. От фирмите за изкупуване на черни и цветни метали отново настояха да продължи безкасовото плащане на площадките до 2016 г. Веднага след днешната среща търговците на скрап и представители на министерството ще отидат в Народното събрание, за да потърсят твърд ангажимент постигнатите договорености да станат факт. Ако това не се случи търговците остават в готовност за блокади.

По-рано днес фирмите, изкупуващи скрап, отново блокираха българо-турската граница на Капитан Андреево, както и Калотина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай