Мощна подкрепа! ДПС събра 700 000 лв. за Турция

Изпратихме над 140 тона храни и над 102 тона дрехи, каза Ахмед Ахмедов

Мощна подкрепа! ДПС събра 700 000 лв. за Турция | StandartNews.com

Над 700 000 лв. събра вече ДПС в помощ на стотиците хиляди семейства, които бедстват в Турция след опустошителното земетресение, както и в подкрепа на близките на десетките хиляди загинали. Това съобщи в предаването „Неделя 150” на БНР зам.-председателят на Движението Ахмед Ахмедов, координатор на мащабната дарителска кампания на партията.

Акцията е много сериозна. Всички щабове на ДПС се превърнаха в дарителски пунктове. Основният е в Хасково, откъдето тръгват тировете с помощи за Одрин, каза Ахмедов. Днес, на седмия ден от тази ужасяваща трагедия, повече от 160 часа след опустошителните трусове, ДПС е изпратило над 35 тира с помощи – над 21 000 одеяла, над 140 тона храни - консерви и варива, над 102 тона дрехи, заяви зам.-председателят на партията. Тя осигури за южната ни съседка още химически препарати, санитарни и хигиенни материали, памперси и детски храни и дрехи.

От два дни имаме нова ситуация в Турция. Стотици хиляди семейства са без дом, нямат покрив над главата. Нощем там температурите стават минус 19 градуса. Затова призовахме всички да даряват най-вече агрегати, газови и електрически печки, палатки, спални чували, одеяла, каза Ахмедов.  

Попитан за българските изселници от средата на миналия век, които са в района на бедствието, Ахмедов заяви: „Мащабът на това опустошително земетресение е много голям. То обхваща 10 области, много голяма територия - над 30 000 кв. км. Нашите контакти са главно в Адана. Екип от ДПС ще пристигне там днес в късния следобед. Ще направи анализ на ситуацията и в зависимост от него ще изпратим конкретните помощи, от които тези хора имат нужда.”.

Това са изселници от миналия век. Голяма част от тях нямат българско гражданско. Роднините им в България са много притеснени, защото телефоните не работят и няма  връзка с тях, обясни Ахмедов.

Нашите кампании винаги са били под знака на доброто. Ние преди всичко сме хора и аз много искам да благодаря на всички хора с добри сърца за тяхното милосърдие, каза Ахмед Ахмедов. Той съобщи, че над 1500 души работят денонощно в дарителската кампания на ДПС.

Тя се ръководи от ДПС, но дарители са всички български граждани без оглед на етнос и религия, подчерта зам.-председателят на партията.

Изборите са важни, но в момента за нас е важна дарителската кампания, още повече, че ДПС е може би единствената партия, която е в постоянна готовност за избори. Ще направим сходна кампания с тази за 48-ото НС. С отговорност, искреност и откровеност ще застанем през българските граждани, ще чуем техните проблеми и ще предложим решения. Най-важното е да се сложи край на политическата криза, защото без това не може да се намери изход от останалите кризи в страната. За да се случи това обаче е необходимо 49-ото НС да излъчи стабилен редовен кабинет, подчерта Ахмедов.

ДПС не чертае червени линии. ДПС е може би единствената  партия с най-ярка евроатлантическа ориентация. Ние сме в основата на приемането на България в НАТО и ЕС. Нашата евроатлантическа ориентация е безкомпромисна. Още от миналата година в отговор на препоръките на нашите евроатлантически партньори внесохме конституционни промени, които да доведат и до промени в НПС за съдебна реформа, припомни Ахмедов.

Слушах преди малко Христо Иванов във вашето студио. Много съм разочарован – те бяха  единствените, които не обърнаха внимание и не приеха нашите предложения за конституционна реформа, каза още той. И припомни, че по предложение на ДПС Народното събрание прие декларацията в защита на Украйна след военната агресия на Русия, решението за предоставяне на оръжие на Украйна, закона за забрана на износ на продукти от руски нефт. Това са категорични факти, които показват евроатлантическата ориентация на ДПС, подчерта Ахмедов.

48-ото НС постави едно добро начало за диалог, започнаха разговори. Нека по време на кампанията останалите политически партии не правят кампания на гърба на ДПС. С разделителни линии не можем да се обединим, категоричен бе Ахмед Ахмедов.

По отношение на кадрите на ДПС и листите на Движението зам.-председателят на партията каза, че ДПС винаги разчита на младите и на обновлението. Това е нашата формула за успех – приемственост между поколенията, заяви Ахмедов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай