Митрофанова с демонстрация. Проговори и взриви всички

Появи се на отварянето на Руската църква

Митрофанова с демонстрация. Проговори и взриви всички | StandartNews.com

Политическа демонстрация направи руският посланик Елеонора Митрофанова. Тя се появи на отварянето на храма „Св. Николай Мириклийски”, известен като руската църква в София, за да обяви, че обителта е собственост на Москва.

Храмът отвори врати днес, минути след 9:30 часа. В събота ще се проведе първата служба. Тя ще бъде водена от протойерей Владимир Тишчук, който беше назначен за нов представител на руския патриарх Кирил.

На отварянето на храма присъства и Митрофанова. Пред чакащите я пред храма медии тя заяви, че църквата е на Русия. „Имаме всички документи и те са надлежни. Имаме нотариален акт, всичко имаме - всички документи от самото начало на създаването на тази църква”, подчерта посланик Митрофанова.

Храмът "Св. Николай Мириклийски" беше затворен преди месец и половина, след като София изгони трима свещеници като заплаха за националната сигурност. В отговор посланикът на Москва у нас - Елеонора Митрофанова, заключи вратите на църквата.

На 1 ноември прокуратурата потвърди, че църквата е българска и призова МРРБ да предприеме необходимите юридически действия.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай