Митрофанова отново се качи на Шипка ден по-рано

От името на посолството беше положен венец, а децата оставиха червени карамфили

Митрофанова отново се качи на Шипка ден по-рано | StandartNews.com

Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова отново посети и се поклони пред Паметника на свободата на връх Шипка ден преди Националния празник на България. И миналата година посланикт не присъства на официалните чествания за 3 март.

"По повод 145 години от окончанието на Руско-турската Освободителна война, в резултат на която България отново стана самостоятелна държава, Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова, временно изпълняващият длъжност посланик на Република Беларус в България Никита Лешуков, сътрудници на посолствата на Русия и Беларус в България, деца от училището към Посолството се качиха на връх Шипка и положиха цветя на Паметника на свободата", съобщиха във Фейсбук профила на руското посолство.

От името на посолството беше положен венец, а децата оставиха червени карамфили.

"Шипка се превръща в символ на силата на духа, на бойното братство между руските войници и българските опълченци. Тук, на този връх, се решава изходът от войната. Тук след петвековното робство възкръсва независима България. Вечна памет на героите, с кръвта си платили свободата на българския народ, далеч от Родината си сложили своите кости за да проправят път на днешните поколения", пише още в поста на посолството на Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай