Мирослав Найденов: ГЕРБ ще се разцепи

По думите на бившия земеделски министър, Цветанов трябвало да си подаде оставката

Мирослав Найденов: ГЕРБ ще се разцепи | StandartNews.com

София. „Смятам, че Цветанов трябва да си даде оставката, първо, защото е обвиняем, а и защото ще се сдобие с последващи обвинения". Това заяви в ефира на бТВ бившият земеделски министър Мирослав Найденов. В предаването „Лице в лице" той обясни, че ГЕРБ е получила на изборите 600 000 гласа по-малко, което е показателно за това, че не е победител в тях.

„Много е важно депутатите да стигнат, за да управляваш. Тъй като ти в момента не управляваш, значи си загубил изборите". Така Найденов обясни доводите си, че ГЕРБ скоро ще се раздели на парчета.

Найденов каза още, че е получил специална покана за срещата на областни структури на ГЕРБ в Етрополе, където поискаха оставките на Цветан Цветанов, Искра Фидосова и Цветомир Паунов. Той обясни, че структурите са взели това решение, защото не са доволни от „авторитарния и безпардонен стил на управление на партията". И продължи, че сменените 22 областни управители, което е политика на Цветанов и Фидосова, също допринася за това да искат оставките им. „Ръкостискането не значи сближаване на позициите". Така бившият земеделски министър съобщи, че от областните структури на партията продължават да настояват за изваждането на тримата „гербери" от партията.

Членство в ГЕРБ

„Аз бях член на ГЕРБ и доколкото обяви Цветанов съм бил изключен. Предполагам, че Цветанов еднолично ме е изключил", каза Мирослав Найденов по повод това, че вече не е член на ГЕРБ, а е бил поканен от контактната група на срещата в Етрополе.

На въпрос на зрител какво точно не му харесва в ГЕРБ, че вече е срещу партията, Найденов изтъкна, че този човек, който е отправил запитването, не е случаен, най-вероятно го е направил под партиен натиск. Той каза, че нарушаването на човешки права не се толерира никъде и е бил длъжен да каже, че е бил подслушван.

Подслушвания

"Има различни начини, по които можеш да разбереш, че си бил подслушван", обясни Найденов. Той припомни, че е разбрал за нерегламентираните СРС-та след като е получил информация за негови лични неща, които няма как да станат достояние, ако не се ползват специални разузнавателни средства. Има депутати от ГЕРБ, които са били подслушвани, но сега са действащи и не могат да кажат за това. Надявам се прокуратурата да стигне докрай, обясни Найденов.

„Истината за ГЕРБ е много важна. Ние създадохме една фейсбук страница, която се казва „Истината за ГЕРБ". Всички, които желаят, могат да споделят нещо за партията", допълни още бившият земеделски министър. Той бе категоричен, че скоро ГЕРБ ще се разцепи.

"Авиоотряд 28"

По повод нерегламентираното ползване на „Авиоотряд 28", Найденов изтъкна, че се дава много информация, но тя трябва добре да се прецезира. Той каза, че е ползвал правителствените хеликоптери и самолети само по служба. Даде пример с хуманитарна криза между Сърбия и Косово, когато бяха блокирани всички гранични пунктове.

Тогава Министерски съвет е взел решение Найденов да лети до Косово. Подобни са случаите с ползването на хеликоптери при наводненията в село Бисер, както и при горските пожари. „Аз не знам ловно стопанство, което да разполага с площадка за самолет". Така Найденов отговори на въпроса дали е летял със самолет, за да ходи на лов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай