Мирослав Севлиевски: Николай Василев става за всичко

Слави Трифонов не може да стои отстрани като аятолах, коментира бившият енергиен министър от НДСВ

Мирослав Севлиевски: Николай Василев става за всичко | StandartNews.com

Не само Николай Василев, но и предложените за министри в кабинета на "Има такъв народ" Любомир Дацов и Ради Найденов стават за премиери. Това заяви бившият енергиен министър на НДСВ Мирослав Севлиевски пред Би Ти Ви.

"И Ники Василев, и Любо Дацов, и Ради Найденов. И тримата стават за министри и министър-председатели. И тримата стават за всичко", каза Севлиевски. А след това уточни, че Дацов е човекът, който ще разбере какво е водородна икономика и може да я приложи. Василев, пък за разлика от други министри, можел да обясни защо в "България бананите струват по-евтино от краставиците".

"Самият Ники Василев като тогавашно юпи се реализира добре, изкара два пълни мандата по четири години. Бил е министър на три министерства, очевидно има опит. Познавам го и казвам, че става", продължи Севлиевски.

 Той разви и тезата, че бившият му съпартиец ще успее да осигури нужната подкрепа за кабинета на ИТН от другите партии. 

"Слави Трифонов е докарал 65 свои депутата и очевидно очаква Ники Василев да му събере останалите 60", обясни Севлиевски. На въпрос как ще коментира твърдението на бившия премиер Бойко Борисов, че определени икономически кръгове стоят зад кабинета на Трифонов, Севлиевски каза: "Този разговор е толкова стар, че вече безсмислен".

Севлиевски смята, че не е възможно Слави Трифонов да стои отстрани "като аятолах".

"Вижте, няма да оцелее и ще започне да ходи в парламента и да се занимава с политика. На царя му го внушиха, че така може да стои дистанцирано като аятолах. Очевидно не става, няма да стане и сега", каза той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай