Миро Найденов ще работи с отцепниците от ГЕРБ

Миро Найденов ще работи с отцепниците от ГЕРБ | StandartNews.com

София. Бившият земеделски министър ще участва в новия политически проект, който смятат да създадат отцепниците от ГЕРБ. Това съобщи бившият „гербер" в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия. „Борисов не даде ГЕРБ на хората, даде я на Цветанов. С този политически проект ние искаме да дадем тази част от ГЕРБ, която не е на Цветанов, на хора", обясни Найденов и каза, че си носи греховете на плещите.

Искаме да дадем нов проект на хората, да си изкупим част от вината, каза още Найденов за участието си в нова политическа партия. Той обясни, че има различни начини за финансиране на бъдещата „партия на отцепниците", но още не са стигнали до там, но когато дойде моментът, всичко ще бъде публично оповестено.
Има хора от сегашната структура на ГЕРБ, които ще се присъединят към бъдещия политически проект, категоричен бе бившият земеделски министър.

„Обществеността знаеше, че Искра Фидосова не правеше една стъпка без Цветан Цветанов". Това бе коментара на Найденов по повод напускането на Искра Фидосова от редиците на ГЕРБ и парламента. „Знаете ли какво ще се случи, ако някой намери тефтерчето на шефа на СДОТО, на шефа на БОП?", попита той и обясни, че е имал доста обтегнати отношения с бившите си съпартийци Фидосова и Цветанов. Аз бях в много обтегнати отношения и с Цветанов и с Фидосова, обясни Найденов. Той напомни, че сам е напуснал партията.

Найденов обясни още, че Искра Фидосова е диктувала голяма част от работата в ГЕРБ. „Тя си позволяваше да вдига телефона на Борисов, да се разпорежда от негово име. Всички редакции на законодателство са минавали през нея преди да влязат в Народното събрание, тъй като тя беше председател на Правната комисия. Борисов правеше опити във времето назад да я отстрани, но Цветанов я пазеше", аргументира се Найденов.
„Всички заменки са обект на разследване от Европейската комисия и ако тя прецени, ще трябва бенефициентите да върнат това, което им е дадено в повече", коментира Найденов по темата за заменките.

На въпроса дали все още се движи с охрана, Найденов обясни: „Аз отказах да бъда защитен свидетел, но прокуратурата с прокурорско постановление е преценила, че трябва да имам охрана и те са 24 часа с мен".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай