Министър с пресни новини за арестувания в Крим българин

За него руски медии твърдят, че е пренасял взривни вещества

Министър с пресни новини за арестувания в Крим българин | StandartNews.com

Министерството на външните работи се свърза с близките на мъжа с двойно гражданство – българско и украинско, арестуван в Крим по обвинения за подготовка на серия терористични актове. За него руски медии твърдят, че е пренасял взривни вещества. Официална информация до София обаче не е стигнала, заяви новият служебен външен министър Иван Кондов.

На 28 април посолството ни в Москва е изпратило нота на Руската федерация до МВнР, с която е изискана информация за местонахождението на българина, както и да му бъде осигурен адвокат.

По думите на Кондов задържаният мъж е пребивавал на руска територия с украинския си паспорт, а не с българския. "Най-вероятно е третиран на първо място като украински гражданин. Ще направим всичко възможно да му осигурим правна помощ. В постоянен контакт сме с нашето посолство в Москва и ще направим всичко възможно да му помогнем", посочи министърът.

Той призова българските граждани да не пътуват в райони и територии, които са окупирани от Руската федерация. "Нашите мисии в Киев и Москва - заради военните действия, имат ограничени възможности за оказване на помощ", подчерта Кондов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай