Министър Златанова не иска да говори за протести

Министър Златанова не иска да говори за протести | StandartNews.com

София. „Аз лично не дискутирам въпроса с протестите, а за колегите- незнам". Това заяви правосъдният министър Зинаида Златанова в предаването „Лице в лице" по бТВ. Тя уточни, че в правителството няма човек, който да отговаря за връзката с антиправителствените демонстранти, но премиерът държи контакт с протестиращи чрез срещи с НПО-та.

Златантова каза, че пожелава успех на Константин Пенчев, по повод думите му, че ще бъде мост между властта и протестиращите. „Ще сме доволни да имаме техен представител", каза Златанова за вероятността омбудсманът да бъде оторизиран от хората. Министърът уточни, че кабинетът взима мерки по исканията на доста българи.
„В моя ресор взех една безпрецедентна мярка – да оповестя европейските парите на медиите", допълни още Златанова и продължи:„Това е моят отговор на исканията на гражданите за демокрация, прозрачност и върховенство на закона."

Правосъдният министър определи устния доклад на ЕК като лош ученик, който след поправките на учителката си, прави същите грешки. Тя обясни, че препоръките на комисията са верни.
Наесен Златанова ще предприеме мерки за реформата в съдебната система. Тя се надява дотогава всички партии да влезнат в парламента. Институциите са тотално разрушени, обясни Златанова по повод разпространените записки от тефтера на Филип Златанов. „Вие да сте избран от парламента за председател на комисия, която трябва да се бори с конфликт на интереси, корупция и да пази гражданите от нечестни политици, а в същото време зад кулисите правите нещо, което е търговия с влияние. Това е разруха", допълни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай