Милионер от ПП избяга от парламента! Причината

Какво е решението на Владимир Табутов

Милионер от ПП избяга от парламента! Причината | StandartNews.com

Милионер от ПП-ДБ отказа да е депутат.

Бизнесменът Владимир Табутов е отказал да стане отново депутат. Той трябваше да заеме мястото на Андрей Гюров от ПП-ДБ, който вчера бе избран за подуправител на БНБ.

Табутов бе следващият в листата на коалицията за Благоевград. Днес обаче Централната избирателна комисия е разгледала отказа му да влезе в Народното събрание (НС).

Вместо него народен представител ще стане четвъртата в листата на ПП-ДБ в Благоевград Димитрина Любомирова Хаджиева-Недина. Тя е адвокат и ще е депутат за първи път, сочи справка на „Флагман“.

Владимир Табутов бе сред важните фигури на „Продължаваме промяната“ (ПП). Той бе депутат в 47-ото и 48-ото Народни събрания.

В предния парламент беше член на парламентарните комисии по енергетика и туризъм.

В 47-ото НС бе зам.-председател на групата на ПП.

Владимир Табутов е сред учредителите на партията на Кирил Петков и Асен Василев. Той е член на Националния съвет на ПП, което е широкото ръководство на политическата сила.

Владимир Табутов стана популярен и като един от най-заможните депутати – милионер с няколко бизнеса най-вече в енергийния сектор, както и в хотелиерството. Той е сред собствениците и на почивна база в Слънчев бряг.

Отказът му да стане отново народен представител вероятно е по лични причини, коментират негови съратници в кулоарите на НС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай