Събота,

Местан осъди "мракобесието на изгубилите човешкото сатрапи"

От: Failed to load user -
Местан осъди "мракобесието на изгубилите човешкото сатрапи"
A
A
A

Председателят на ДПС Лютви Местан осъди терористичния акт в Париж със съобщение до медиите.

Ето позицията на лидера на ДПС (публикуваме без редакторска намеса):

Осъждаме остро терора в Париж, който окървави нощта на 13 ноември и почерни „Стад дьо Франс", „Батаклан", ресторанти и нощни клубове. Това мракобесие на изгубилите човешкото сатрапи, които погубиха живота на над 150 граждани, трябва да бъде спряно миг по-скоро с всички усилия на цивилизованото човечество и световните демократични сили. Безусловно. Животът не може да бъде цена - още по-малко в политиката, никак в религията, и то в глобалния свят. Да спрем профанирането на ценностите и отнемането на живота.

Скърбим за жертвите на Париж в кървавата нощ на 13 ноември. Изпращаме съболезнованията си на близките им и на целия френски народ. Солидарни сме с Франция в защитата на свободата и демокрацията в името на живота.

И сега, както и след атентата срещу „Шарли Ебдо", ние призоваваме за повече обединени усилия в сферата на сигурността, повече гражданска солидарност и нова европейска консолидация заради ценностите на нашия Съюз. Призоваваме за ново политическо мислене и ново визионерство за Европейския съюз – повече стабилност чрез разширяване на зоната за сигурност, чрез разширяване на ЕС.

Само с обединените усилия на много повече страни може да се противостои на глобалната заплаха на тероризма.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички