Мерджанов: Нови лица не означават нова политика

Мерджанов: Нови лица не означават нова политика | StandartNews.com

Нужни са елементи на приемственост и подготвеност, за да се води сериозна политика, каза пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов.

В коментар за предложената от Кирил Добрев поправка, която трябваше да сложи край на "вечните депутати" в Столетницата, той подчерта, че "новите лица и новите лидери не означават нова политика". И припомни, че в 42-ото Народно събрание БСП е била с 60% нови избраници зад парламентарните банки.

"Партията скъсва с неолибералния модел и започва водене на политика, която искат хората. Започваме радикализация, но всичко трябва да бъде честно, умерено и последователно, за да бъдем разпознати от хората с ляво мислене", каза още Мерджанов.

По думите му коалицията "БСП Лява България" трябва да бъде "уплътнена", за да работи по-добре. "Позитано" 20 ще търси взаимодействие с всички леви организации, допълни още Мерджанов. Но подчерта, че "съюзите ни не бива да изглеждат безпринципни". "Ние стигнахме едва ли не до дъното, смятате ли, че ръководството не си дава сметка за огромната опасност пред нас. Разбира се, че ни е страх и се притесняваме", заключи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай