Меглена Кунева: Ще съставим правителство с ясни приоритети

Меглена Кунева: Ще съставим правителство с ясни приоритети  | StandartNews.com

Варна. „Ще съставим правителство с ясни приоритети за първата година. Ще искаме промяна в Конституцията и промяна в начина, по който се провеждат референдумите.” Това заяви председателят на „Движение България на гражданите” на пресконференция във Варна. Заедно с нея бе и Даниел Вълчев, водач на листата на партията в морския град.

Кунева обяви, че „България на гражданите” ще разреши проблемите в енергетиката, заради които страдат всички потребители на електроенергия. Тя обясни, че липсата на реформи в МВР и съдебната система са довели до тежкото състояние на икономиката на България.

Даниел Вълчев посочи, че следващата седмица Националният съвет на Движението ще проведе заседание. Веднага след него ще бъде обявено и как ще бъде съставено правителството след изборите.

"Ние смятаме, че можем да съставим кабинет. Не разбирам защо някои партии се крият зад уж непартийни и експертни личности, визирам Пламен Орешарски", коментира Кунева. Тя призова медиите да дадат време на
хората: "Не ми харесват тези бакалски сметки, в които на ръба на
салфетката се пишат проценти', каза още Кунева.

Даниел Вълчев допълни, че кампанията на "Движение България на гражданите" въври добре и партията набира все по-голяма популярност: "Дори и онези социологически агенции, които ни даваха смешно малки проценти, започнаха
да се коригират. Предполагам, че другата седмица ще се поправят съвсем."

По-рано Кунева обяви, че очаква Бойко Борисов и Цветан Цветанов да хвърлят имунитетите си, за да бъдат разследвани след скандала с нерегламентираното подслушване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай