Мацкоски: В София ще разпарчетосват Македония

Това стана по време на протеста пред сградата на правителството в Скопие

Мацкоски: В София ще разпарчетосват Македония | StandartNews.com

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски заяви, че “този уикенд в София ще бъде разпарчетосана Македония”. Това стана по време на протеста пред сградата на правителството в Скопие по повод интервюто на премиера Зоран Заев пред БГНЕС, в което той се обяви за приятелство и добросъседство.

Според него, “България водела ревизионистка и хегемонистична политика за създаване на велики държави и нации”.

Мицкоски дори си позволи да се обърне към властите в София с думите: Ако смятате, че в Скопие сте си намерили своя Квислинг /фашистки партньор, бел.ред./, много се лъжете. Нито един Квислинг няма да може да изтрие от нашата памет лика и делото на Дамян Груев и Гоце Делчев, които се “бореха за съвременната македонска държава”. “Тази поръка изпращам до политиците на нашия източен съсед и ги призовавам при първата си визита в Скопие да паднат на колене пред паметника на партизаните и да се извинят за всичко сторено на македонския народ”.

Според него обществеността вече има достатъчно опит, за да не допуска повторения на предателството.

„Днес обявявам, че Зоран Заев подготвя национално поражение, но от всеки от нас зависи дали ще променим това. Като човек и като личност мога да направя много неща, но заедно можем всичко. И за тази битка, скъпи приятели, са необходими хора. Млади и стари, мъже и жени трябва да се осмеляват и да се противопоставят", каза президентът на ВМРО-ДПМНЕ и добави, че това са дните, в които хората трябва да излязат и да кажат своята позиция.

">

Мицкоски заяви, че ако македонската държава се откаже от партизаните, тя ще се откаже от народа на Илинден, а оттам и от вековната борба за свобода.

„Не трябва да мълчим за асимилацията пред очите си. Затова нека не позволяваме на Заев да променя историята, а той да стане история. По този начин ще спасим историята и достойнството си и само по този начин ще можем да си осигурим бъдеще. "Оставката е неизбежна", каза Мицкоски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай