Марешки се разбесня, подгони ДБ и Манолова

Сринаха се от жажда за власт

Марешки се разбесня, подгони ДБ и Манолова | StandartNews.com

Веселин Марешки направи поредния си остър коментар за сложната политическа ситуация в България.

Личните обиди, цинизмите, нападките с думи, отишли твърде далеч от нормалните словесни битки – това е ежедневието в 46-то Народно събрание. Това са в момента отношенията между партиите, които излъгаха избирателите, че носят промяна и от които българите очакваха да свършат нещо добро за тях. Ще има да чакат.

Всъщност единственото, което направиха тези хора, е да изкопаят дъното на българската политика и да покажат на всички, че за постове са готови да ги заплюят в лицето. Публично.

На предходните избори някои ме упрекваха, че правя коалиция с Каракачанов и Симеонов – хора, които преди това съм критикувал. И едва ли не някои тв водещи бяха „дълбоко възмутени”. Не отчитаха факта, че критиките бяха с пълно основание- и за харчовете за самолети, и за разкритията за продажбата на български паспорти, и за отношението към майките на децата с увреждания. Това са принципни критики. Неслучайно лидерите се оттеглихме от листите. Защото имаме принципи и защото общите идеали са по-важни от нечие его.

Това обаче, което виждаме сега, е, че ще направят коалиция хора, които не само не могат да се понасят едни други, които нямат никакви общи ценности, да не кажа, че изобщо нямат такива, но и не пестят цинизмите едни срещу други. Как биха работили заедно?! Абсурд!

Какъв е изводът от грозния спектакъл, който ни разиграват тези хора: че постовете във властта са им важни на всяка цена и че достойнството им не струва и пукната пара. Жални Христо и Мая! ", написа Веселин Марешки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай