Марешки хареса идеята за държавни бензиностанции

Това предложение се лансира в продължение на няколко години и от Марешки

Марешки хареса идеята за държавни бензиностанции | StandartNews.com

Финансовото министерство излезе днес с информация, че предлага създаването на предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката, което да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти.

Така ще се оптимизира управлението на задължителните резерви и ще се гарантира постигането им и устойчивото им поддържане в изпълнение на изискванията на европейското законодателство, съобщиха от финансовото министерство.

Това предложение се лансира в продължение на няколко години и от Веселин Марешки, който е лидер на партия ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание. "Реализацията на проекта за държавни бензиностанции ще отнеме не повече от две години", смята самият Марешки.

"С моя нищожен ресурс аз успях да изградя около 20 обекта за една година. Считам, че за този период държавата, с всички ресурси, които има, може да изгради бензиностанции във всички райони", категоричен бе той в интервю за Нова телевизия.

"Наистина решението е взето много бързо и не са много наясно как да стане. Това може да бъде една компания под шапката на Министерството на икономика и няма нужда от законопроект. Нито ресурсът, нито времето е толкова проблематично", посочи депутатът. "Времето не е много, необходимият ресурс е около 100 милиона евро", уточни той.

По думите му инфраструктурата трябва да е такава, че всеки гражданин да има достъп до тази бензиностанция в периметър не повече от 20-30 км.

"Не внасям горива и нямам отношение към държавния резерв. Чувам, че не се плащат акцизи. Една такава компания би помогнала за изсветляването на бизнеса", коментира още депутатът.

И допълни: "Това, което правя аз и други колеги, показва, че има възможност цените да са по-ниски. Нито една лоу-кост компания не е убила бизнеса на големите компании".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай