Вторник,

Марешки: Да покажем духовното си наследство

От: Редактори -
237
Марешки: Да покажем духовното си наследство
A
A
A

„Посещението на Негово Светейшество Папа Франциск ще постави България в световните новини с нещо позитивно. Това работи за нашия международен имидж като държава на духовността”, коментира лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки. Той ще бъде сред официалните гости по посрещането на главата на Римокатолическата църква в София.

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПА ФРАНЦИСК ЧЕТЕТЕ ТУК

„Неслучайно в обръщението си към българите той акцентира върху делото на светите братя Кирил и Методий. Трябва много да работим именно в тази посока - светът да разбере за нашето изключително духовно наследство –вярата, големите ни духовни водачи, Възраждането, нашата уникална иконопис, древните ни църкви и манастири”, каза още Марешки.

„Запознах се с папата  преди две години във Ватикана. Човек винаги може да се научи на мъдрост такива големи личности. Споделям неговите категорични позиции по отношение на т.нар. джендър идеология. Той даже е доста краен, определяйки проблема като нов нацизъм. Както знаете, ние от ВОЛЯ сме категорично против  такива вредни идеологии, с пагубни последици, да бъдат натрапвани на децата ни и да ги объркват. Затова няма да спрем да се противопоставяме и да защитаваме семейните ценности, вярата, доброто”, заяви Веселин Марешки.

Ще припомним, че за Великден Веселин Марешки посети Зографския манастир и се помоли за България, заедно с игумена архимандрит Амвросий. Лидерът на ВОЛЯ е чест гост и при Вселенския патриарх Вартоломей. Има отлични контакти и с българския патриарх Неофит, с когото неотдавна обсъдиха предизвикателствата пред българската православна църква в нашето съвремие.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com